Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě zemřeli dva řidiči

K tragické dopravní nehodě tří kamionů hasiči vyjížděli dnes večer na 165. kilometr dálnice D1. Nehoda byla na operační středisko HZS ohlášena v 18:45 hodin a na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Rosicích v Jihomoravském kraji a ve Velké Bíteši v Kraji Vysočina.

Nehoda se stala na 165,4. kilometru D1 ve směru na Brno. Podle dostupných informací v odstavném pruhu dálnice měnili řidiči dvou kamionů MAN vadnou pneumatiku jednoho z těchto vozidel. Při dokončování výměny kola oba řidiče srazil další kamion tovární značky Mercedes Benz. Řidiči – muži ve věku 25 a 53 let – na místě podlehli mnohočetným zraněním. Pětatřicetiletý řidič kamionu Mercedes Benz z nehody vyvázl v šoku. Zdravotníci do nemocnice převezli spolujezdkyni z jednoho z kamionů MAN. Žena se na místě nehody zhroutila. Oba kamiony MAN v odstavném pruhu dálnice byly v době nehody označeny pomocí výstražných kuželů.
Kamion Mercedes byl při nárazu do odstavených nákladních vozidel poškozen na boku a skončil v dálničním příkopu. Hasiči na vozidlech udělali protipožární opatření a a u kamionu Mercedes tmelem utěsnili prasklinu v palivové nádrži, z níž unikala nafta. Ropnou skvrnu zasypali sorbetem. Po vyšetření a zadokumentování nehody hasiči pomohli pracovníkům specializované firmy při vyproštění kamionu Mercedes z příkopu a pracovníkům pohřební služby při nakládání těl obětí nehody. Spolu se silničáři pak hasiči očistili a uklidili vozovku.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-kuw-
Sdílet