Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obci Hora Svaté Kateřiny zasahovalo několik jednotek hasičů u požáru domu, zásah trval víc jak pět hodin a komplikoval ho silný mráz

Na více než pět hodin dnes časně ráno zaměstnal desítky hasičů požár domu v obci Hora Svaté Kateřiny na Mostecku. Hořet začalo po půl čtvrté ranní a na místo se sjelo hned několik profesionálních i dobrovolných jednotek z Mostecka. V době požáru naštěstí nebyl majitel doma.

Přivolaní hasiči z domu museli vynést několik propan-butanových láhví a svářeckou plynovou soupravu. Láhve hasiči ochlazovali v potoce, který protéká kolem domu. Práci hasičům komplikoval silný mráz. Velitel zásahu mosteckých profesionálních hasičů Petr Pospěch řekl, že při příjezdu byla větší část střechy a půdních prostor zasažena ohněm. Plameny šlehaly několik metrů vysoko a zásah pak hasičům komplikovaly padající stropy v domě.

Hasiči proto požár hasili pomocí nastavovacích žebříků. „Majitel domu přišel na místo požáru a řekl nám, že by se v domě nikdo neměl nacházet. Předběžný průzkum nepotvrdil, že by v objektu byl někdo další,“ uvedl velitel zásahu.

Vedle profesionálních hasičů z Mostu na místě zasahovali také dobrovolní hasiči z Hory svaté Kateřiny, Brandova a podniková jednotka hasičů. Samotný zásah trval více než pět hodin. Po uhašení plamenů pak hasiči museli rozebrat ohořelou konstrukci střechy a vynášet z přízemí věci.

Přesnou příčinu vzniku požáru musí určit další vyšetřování hasičského a policejního vyšetřovatele stejně jako způsobenou škodu, kterou požár napáchal. Hasiči zůstávají na místě a odhadují, že zásah potrvá do odpoledních hodin.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet