Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě byli zraněni čtyři lidé

Čtyři lidé, z toho tři těžce, byli dnes zraněni při dopravní nehodě tří vozidel u obce Borkovany na Břeclavsku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 10:33 hodin a na místo vyjely dvě jednotky hasičů.

Čtyři lidé, z toho tři těžce, byli dnes zraněni při dopravní nehodě tří vozidel u obce Borkovany na Břeclavsku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 10:33 hodin a na místo vyjely dvě jednotky hasičů – profesionální jednotka ze stanice v Hustopečích a dobrovolná jednotka z Klobouk u Brna.
Nehoda se stala na křižovatce silnice I/380 Brno – Hodonín s vedlejší silnicí, spojující obce Hostěrádky – Martinice. Vozidlo Opel Corsa se při vyjíždění z vedlejší silnice střetlo se Škodou Octavia, třetím účastníkem nehody bylo vozidlo Škoda Fabia. Opel po střetu skončil převrácený na střeše. V téměř zdemolovaném autě byla těžce zraněna 40letá řidička a její dvě děti – 11letý chlapec a 18letá dívka. Chlapce v kritickém stavu do nemocnice dopravil vrtulník Letecké záchranné služby, jeho matku a sestru do nemocnice převezly sanitky Zdravotnické záchranné služby. Do nemocnice byl převezen také 13letý spolujezdec z vozidla Škoda Octavia. Další muž a žena cestující v Octavii utrpěli drobné oděrky, ve Škodě Fabia nebyl nikdo zraněn.
Při příjezdu hasičů na místo byli všichni zranění mimo vozidla v péči zdravotníků. Hasiči zdravotníkům pomohli při ošetřování zraněných a při jejich naložení k převozu do nemocnice. Na havarovaných vozidlech udělali protipožární opatření a unikající provozní kapaliny zasypali sorbentem. Protože z převráceného vozidla Opel Corsa vytékal benzín a hrozil výbuch benzínových par, natáhli k autu dopravní vedení s hasícím proudem a prasklinu v nádrži utěsnili tmelem. Protože během zásahu z palivové nádrže začal benzín vytékat znovu, zachycovali ho do připravené nádoby. Po zadokumentování a vyšetření nehody hasiči pomohli při naložení vozidel k odtahu a při úklidu vozovky. Odstraňování následků nehody si na téměř čtyři hodiny vyžádalo omezení provozu na silnici I/380. Dopravu řídili policisté, kteří provoz kyvadlově usměrňovali do jednoho jízdního pruhu.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-kuw-
Sdílet