Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič byl po nehodě na dálnici D5 v bezvědomí, nejprve ho resuscitovali hasiči, následně zdravotníci – úspěšně

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou RZA-VW Transporter, VEA-Škoda Yeti a CAS15-Mercedes Benz společně se Zdravotnickou záchrannou službou Středočeského kraje a Policií ČR zasahovala u dopravní nehody osobního automobilu Škoda Octavia na 21. km dálnice D5 ve směru na Plzeň.

Po příjezdu jednotky na místo zásahu bylo zjištěno, že se ve vozidle odstaveném po nehodě u středového pásu nachází řidič v bezvědomí. Hasiči u něj neprodleně zahájili resuscitaci, připravili speciální nosítka SCOOP-rám na vyproštění a po sklopení sedadel osobu vyprostili přes zavazadlový prostor vozidla.

Na vozovce v resuscitaci řidiče pokračovali do příjezdu ZZS, s níž nadále spolupracovali. Před příjezdem ZZS byl hasiči použit automatický externí defibrilátor, v průběhu resuscitace došlo u zraněného k obnovení srdeční činnosti a tento byl pozemní cestou transportován k nemocničnímu ošetření.

Hasiči na vozidle provedli protipožární opatření a sorbentem zlikvidovali únik provozních náplní vozidla, během zásahu byla použita nehodová clona k odstínění místa zásahu.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař

Sdílet