Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě dopravní nehody osobáků

První z nich se stala v sobotu, 16. 6. 2007, u obce Mořina, druhá se stala v pondělí, 18. 6. 2007, u obce Karlík ve Středočeském kraji. U sobotní nehody se projevilo špatné rozdělení územní působnosti složek hasičů a záchranné služby.

V sobotu 16. 6. 2007 v odpoledních hodinách došlo mezi obcemi Mořina a Kuchař k havárii osobního vozu, který zde v zatáčce v místě zvaném u tunýlku dostal smyk a bočně narazil do stromu. Spolujezdec po nárazu utrpěl zlomeninu žeber a po vyproštění byl převezen do nemocnice v Berouně. Před příjezdem HZS Beroun a ZZS Beroun poskytla první pomoc posádka ZZS Trans Hospital, která projížděla v době nehody okolo. Přestože na místo události je to ze Řevnic cca 7–8 min. jízdy jak pro ZZS tak HZS, byly kontaktovány posádky těchto složek až z Berouna.


V pondělí 18. 6. 2007 v odpoledních hodinách na silnici mezi obcí Karlík a Dolní Roblín došlo ke střetu dvou osobních vozů. Na místě spolu s hasiči a policií zasahovala posádka RLP Trans Hospital Řevnice. Posádka záchranné služby ošetřila jednoho pacienta a ten byl poté převezen do nemocnice v Motole.

Info a foto: ZZS Trans Hospital

-wap-
Sdílet