Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na kolech aneb „Šumický hrozen“

Dne 16. června 2007 se sjelo 20 závodníků z celé ČR na mistrovství HZS ČR v silniční cyklistice do Pozořic u Brna. Závod organizoval Sportovní klub Hasiči Brno ve spolupráci s HZS Jihomoravského kra­je.

Trať tvořil okruh o délce 5,5 km a vedl obcemi Pozořice, Kovalovice a Viničné Šumice. Sestavili ji naši úspěšní cyklisté Robert Langer a Ivan Růžička. Vybrali trať zajímavou s velkým množstvím technických pasáží. Byla zde stoupání i sjezd, rovinky i zakroucené úseky. Vymezený okruh závodníci projeli několikrát podle věkových kategorií.
Trať byla zabezpečena příslušníky HZS JmK ÚO Brno a příslušníky PČR Brno-venkov a strážníkem obecní policie Pozořice. Na trati byla připravena posádka RLP ZZS Jihomoravského kraje, p.o. Vyškov se sanitním vozidlem. Zázemí na stanici HZS JmK
ÚO Brno – PS Pozořice zajistili příslušníci z této stanice, kteří vytvořili výborné podmínky pro doplnění tekutin, energie a osvěžení závodníků po náročném výkonu.

Předání cen se zúčastnil starosta obce Viničné Šumice, který nejlepší závodníky obdaroval lahví kvalitního vína z místních vinohradů speciálně zalahvovaného pro tento závod.

Už tradičně se závodů zúčastnila vynikající závodnice příslušnice PČR Brno Eva Syslová, která opět prokázala skvělou fyzickou kondici a byla ozdobou pelotonu.
Poháry a diplomy věnovalo HZS JmK, věcné ceny do soutěže byly zajištěny díky podpoře sponzorů, kterým za to upřímně děkujeme.

Cemetárny Mokrá, a.s., Heidelberg Group
REO AMOS, s.r.o.
MAXIM, s.r.o. – potravinové doplňky pro cyklisty
Paní Křížová, Viničné Šumice, vinařství

Jménem organizačního výboru bych rád poděkoval HZS JmK a všem kolegům a kolegyním, kteří se podíleli na zabezpečení závodu.

Těšíme se na vás na všechny, že se opět setkáme příští rok v Pozořicích.


Za organizační skupinu
Ing.Václav Kovář
Prezident SKHB

-wap-
Sdílet