Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další setkání PANELU Libereckého kraje proběhlo opět se zástupci HZS a neziskových organizací

V úterý 28. ledna 2014 se v prostorách krajského ředitelství HZS Libereckého kraje sešli zástupci HZS Libereckého kraje, nestátních neziskových organizací (NNO) a Krajského úřadu Libereckého kraje, kteří jsou zapojeni do skupiny PANEL humanitárních organizací Libereckého kraje.

Nechyběli ani zástupci velkých neziskových organizací, jako jsou ADRA, Diakonie Českobratrské církve evangelické nebo Český červený kříž. Setkání se zúčastnili také pracovníci krizového řízení ORP Liberec, Frýdlant a Jablonec nad Nisou.

Hlavním bodem programu bylo vyhodnocení organizace a koordinace poskytování humanitární a psychosociální pomoci při štábním cvičení Panel 2013, které proběhlo v listopadu. Zástupci NNO byli seznámeni s možnostmi a způsobem vyžadování věcných prostředků z Centrální evidence zásob a Pohotovostních zásob Správy státních hmotných rezerv prostřednictvím HZS.

Pracovník krizového řízení ORP Jablonec nad Nisou na závěr přítomným nastínil vizi dalšího cvičení s podobnou tematikou, které je naplánováno pro vybrané obce ORP Jablonec nad Nisou na červen letošního roku.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet