Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z cisterny za jízdy začal unikat převážený benzín, do Hranic, ve směru z Olomouce na Ostravu, museli vyjet hasiči

Ve čtvrtek 30. ledna 2014 byl v 15:42 hodin oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje únik převáženého benzínu z cisterny. K události došlo na Olomoucké ulici v Hranicích na silnici I/47 ve směru z Olomouce na Ostravu.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hranic a z Přerova s chemickým kontejnerem. Cisterna převážející benzín měla několik komor a z jedné z nich, o objemu 7.000 litrů, začal z příruby unikat benzín. Hasiči se pokoušeli místo utěsnit a současně unikající benzín jímali do připravených nádob. Přesto však asi 400 litrů benzínu uniklo na komunikaci a do příkopy. Hasiči uniklý benzín zasypali sorbentem. Dalších asi 300 litrů hasiči zachytili.

V 16:20 hodin se hasičům částečně podařilo zastavit únik benzínu. Řidič cisterny povolal na místo náhradní vozidlo, které přijelo v 17.00 hodin, a do kterého hasiči přečerpali zbytek benzínu.

Hasiči komunikaci uklidili od sorbentu, silnice byla označena, zítra, tj. v pátek 31. ledna 2014, se bude pokračovat v dekontaminaci. Zda došlo k ohrožení životního prostředí na místě zjišťovali pracovníci životního prostředí.

V 18:06 hodin se jednotky vrátily z místa události zpět na své základny.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet