Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Profesionální hasiči z Liberce navštívili mateřskou školu

Nevšední zážitek se dnes, 22. června 2007, dopoledne naskytl dětem z mateřské školy Malínek v ulici Kaplického v liberecké části Doubí. V devět hodin se za zvuku sirén na školní zahradu dostavili liberečtí profesionální hasiči se dvěmi vozy.

Čtyři oddělení dětí ve věku 3 až 7 let s pedagogickým doprovodem přiběhla za velkého jásotu na zahradu školky, kde už na ně čekala velká červeno bílá cisterna a rychlý zásahový vůz, který jezdí pomáhat k dopravním nehodám.
Hasiči seznámili děti s jejich prací a velmi ochotně zodpověděli množství dotazů. Děti i paní učitelky si mohly prohlédnout i vyzkoušet zásahový oděv hasiče, přilby, dýchací přístroj a další vybavení hasičů. Děti si nadšeně zkoušely přilby a dokonce i paní učitelka neodolala zásahové výstroji hasičů a oblékla si kompletní zásahovou výstroj. Děti vyzkoušely také jak je těžká hasičská univerzální sekera, nebo hydraulické vyprošťovací nářadí. Většina školkáčků chtěla také nasadit límec pro fixaci krční páteře, který hasiči používají při dopravních nehodách.
Největší nadšení u dětí vyvolala možnost vyzkoušet si, jak se stříká s vysokotlakým vodním proudem určeným především pro hašení požárů vozidel. Samy děti překvapily hasiče svými znalostmi a ukázaly, že číslo tísňové linky 150 znají a je pro ně opravdu spojeno s hasiči.
Na závěr dostaly děti od Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje několik drobností, které jim budou připomínat dnešní návštěvu hasičů.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wej-
Sdílet