Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bojový řád 5/O: Příjezd na místo zásahu

Příjezd na místo zásahu je činnost, jejíž cílem je zaujetí optimálního postavení sil a prostředků jednotky s ohledem na její bezpečnost a další předpokládané nasazení v souladu s doporučenými taktickými postupy.

Po příjezdu na místo zásahu velitel první jednotky upřesní nebo potvrdí místo a druh události na příslušné operační středisko nebo příslušné místo, které jednotku vyslalo. Ostatní jednotky potvrdí jen dojezd na místo zásahu.

Při příjezdu první jednotky na místo zásahu rozhoduje o jejím nasazení její velitel. U dalších jednotek rozhoduje o jejich nasazení velitel zásahu.

Požární techniku je nutné ustavit tak, aby co nejméně omezovala průchodnost vchodů, vjezdů, komunikací a bránila využití dalších technických zařízení potřebných k likvidaci mimořádné události. Dále musí vytvořit prostor pro předpokládané nasazení výškové a jiné speciální techniky a rozvinutí dalších jednotek a součinnostních složek a služeb.

Při zásahu na komunikacích v nepřehledném úseku (např. za zatáčkou, za snížené viditelnosti) musí být požární technika označena jako překážka s ohledem na bezpečnost silničního provozu. Současně se doporučuje ji ustavit tak, aby chránila zasahující hasiče.

Sdílet
Přiložené soubory
O.05 Prijezd.pdf zobrazit online PDF 170 kB