Sobota 27. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V bytě hořela postel

K požáru bytu v sedmipatrovém panelovém domě v ulici Sametová v liberecké části Rochlice byla dnes, 25. června 2007, v devět hodin povolána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Liberec a dobrovolní kolegové z Růžodolu I. Po příjezdu na místo požáru hasiči zjistili, že se z garsoniéry v pátém podlaží valí dým.

Protože se v bytě nikdo nenacházel a byt se nedal otevřít z chodby, museli hasiči dovnitř proniknout za pomoci automobilového žebříku oknem. V bytě nalezli hořící postel a lůžkoviny. Hořící lůžkoviny vyhodili hasiči z okna bytu ven, kde je na ulici dohasili. Poté odvětrali z bytu zplodiny hoření.

Příčinou vzniku požáru byla podle vyšetřovatele HZS LK pravděpodobně nedbalost při kouření. Uživateli garsoniéry mohl spadnout špatně uhašený nedopalek cigarety pod postel a v době jeho nepřítomnosti se vzňala čalouněná část postele. Uživatel bytu bude předvolán k podání vysvětlení a hrozí mu udělení blokové pokuty. Při požáru vznikla škoda na zařízení garsoniéry ve výši 1 tisíc korun.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wej-
Sdílet