Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči mají další možnost vzdělávání, školící středisko v Tišnově nabízí kurz Technik ochrany obyvatelstva

Nový kurz Technik ochrany obyvatelstva slouží pro členy jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí, techniky ochrany obyvatelstva nebo velitele jednotek.

Cílem kurzu je připravit absolventa pro zastávání funkce technika ochrany obyvatelstva nebo velitele družstva pro ochranu obyvatelstva v jednotce SDH obce provádějících odbornou přípravu v jednotce na tomto úseku, popř. pracujícího jako člena krizového štábu obce pro řešení mimořádných událostí v obci, podílející se na tvorbě dokumentace vztahující se k realizaci opatření ochrany obyvatelstva a krizového řízení na úrovni obce např. povodňový plán, výpisy z havarijních (krizových) plánů a spolupracujícího s obcí při provádění preventivně výchovné činnosti.

Součástí kurzu je také praktický výcvik. Hasiči si při něm vyzkouší např. provozování evakuačního střediska, prohlédnou si kontejner pro nouzové přežití, natrénují výstavbu stanů či protipovodňových hrá­zí.

V termínu 14.-15. 3. 2014 budou do kurzu přednostně zařazeni členové JSDH předurčených pro činnosti v oblasti ochrany obyvatelstva. Pokud nebude možné z kapacitních důvodů zařadit všechny zájemce v tomto termínu, budou ostatní zájemci zařazeni do podzimního termínu kurzu. Podrobnosti lze najít na stránkách Zařízení Tišnov.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet