Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy nýřanských hasičů během včerejšího dne

Za posledních 24 hodin provedly jednotky HZS Pk Požární stanice Nýřany a jednotka SDH města Nýřany (JPO II.) celkem 14 výjezdů k mimořádným událostem. Ve dvou případech se jednalo o dopravní nehodu a zbylých 12 událostí bylo spojeno s likvidací následků větrné smršti, která se včera v podvečer přehnala přes severní Plzeňsko.

U dopravních nehod jsme likvidovali zejména úniky provozních náplní vozidel. Kuriózní nehoda se stala u Vodního Újezdu, kde osobní vozidlo najelo na ocelový zakládací klín, který vypadl z okolo projíždějícího kombajnu. Následkem střetu byly proraženy provozní nádrže osobního vozidla. Z vozidla uniklo celkem 5 litrů oleje a 50 litrů benzinu. Druhá dopravní nehoda se přihodila na obchvatu města Nýřany, kde vozidlo nárazem sjelo mimo komunikaci.

Do pozdních nočních hodin likvidovaly jednotky požární ochrany z požární stanice Nýřany následky větrné smršti. Převážně se jednalo o vyvrácené a zlomené kmeny stromů, které bránily plynulému průjezdu komunikací, nebo hrozily pádem na chodníky a domy. Ve všech případech jednotky nebezpečné stavy odstranily bez újmy na zdraví a bez škody na vybavení.

Na území hasebního obvodu bylo zaznamenány ještě další 4 události spojené s větrnou smrští, a to v Přehýšově, kde zasahovala místní jednotka SDH obce, a v Tlučné, kde rovněž zasahovala místní JSDHO. Všechny zásahy se obešly bez zranění a škod způsobených na požární technice a vybavení.

npor. Kučera Robert
velitel PS Nýřany ÚO Plzeň
HZS Plzeňského kraje
komisař

-wej-
Sdílet