Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výrobky ZHT v Litoměřicích

Firma ZHT Group s.r.o. z Hranic vystavovala během letošních hasičských slavností v Litoměřicích, kde měli hasiči možnost si prohlédnout a vyzkoušet novou techniku této renomované firmy.

Expozice byla umístěna v areálu HZS Litoměřice vedle požární nádrže, což vedlo k možnosti nasazení přenosných požárních stříkaček TOHATSU společně s plovoucím sacím košem ZHT. Mnoho hasičů bylo překvapeno výkonem této stříkačky (1 800 l/min při 0.8 Mpa) a v porovnání s hmotností (94 kg), provedením a cenou museli uznat, že se jedná opravdu o jedinečný stroj. Nasazení plovoucího sacího koše hasiče přesvědčil o jeho funkčnosti a praktičnosti.

Velkému zájmu se také těšil již známý požární dopravní automobil na podvozku Mitsubishi Fuso Canter vybavený požární stříkačkou TOHATSU a hasícím zařízením HIROMAX.

Jako novinky zde představila výrobky od kanadské firmy PROTEK. Především si hasiči měli možnost vyzkoušet proudnice této firmy, kde ocenili hladkou regulaci tvaru proudu a průtoku během zásahu. Tyto proudnice jsou vyrobeny z lehkých hliníkových slitin a regulace vodní clony a průtoku je vybavena kuličkovou aretací. Otočná hlava proudnice je chráněna gumovým krytem pro náročné podmínky v zásahu. Dále byl zde předveden nový přenosný monitor PROTEK 625 s automatickým oscilačním mechanismem, což umožňuje automatické kmitání monitoru ze strany na stranu v rozsahu 20, 30 nebo 40°. Navíc na veškeré výrobky PROTEK se vztahuje 5-letá záruka

Z dalších výrobků firmy ZHT zde byly vystaveny ruční vyprošťovací nástroje HOOLIGAN od firmy PARATECH. Zvláštností tohoto nářadí je kromě jeho kvalitního zpracování jeho doživotní záruka. Těmito nástroji dokážete otevřít téměř cokoliv a důkazem toho je, že tyto nástroje dnes můžeme vidět snad u všech špičkových hasičů na celém světě.

Nově tento sortiment nářadí firma ZHT obohatila o ruční hasičské nářadí od firmy NUPLA. Předností těchto nástrojů je, že jsou vybaveny „nezlomitelnými“ násadami. Tyto násady jsou vyrobeny ze skelných vláken Nuplaglas. Násady NUPLA jsou konstruované s pevností okolo 300 kg a životností 15 000 ohybů pod zátěží 300 kg. I několik hasičů zároveň zkoušelo marně toto nářadí zlomit. Toto nářadí je určené především pro profesionální použití hasičů, kdy hasiči během svých záchranných operacích se potřebují na své nářadí 100% spolehnout. Navíc tyto násady jsou vysoce tepelně a chemicky odolné, nevodivé a hlavně vydrží „navždy“. Do těchto násad je speciálně lisováno kovové nářadí jako trhací háky, požární sekery, rýče, lopaty, kladiva atd. Systém hasičského nářadí Nupla je vyráběn v různých délkách, které se dají do sebe vzájemně skládat a prodlužovat dle potřeby a poté je snadno uložit do požárního automobilu.

Firma ZHT zde představila výrobky, které si hasiči mohli vyzkoušet a sami se přesvědčit jejich kvalitách.
Sdílet