Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Větrova u Frýdlantu v Libereckém kraji se dočkali „nové“ cisterny Liaz, cesta k ní nebyla jednoduchá

V sobotu osmého února letošního roku se hasiči z Větrova, místní částí Frýdlantu na Liberecku, po dlouhém čekání a strastiplné cestě konečně dočkali vytouženého – slavnostně převzali „novou“ Liazku.

Za přítomnosti členů jednotky a významných hostů, mezi nimiž nechyběl ani starosta či zástupci Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, byla krátce představena historie vozu, padlo několik slov o jednotce a už nic nebránilo tomu, aby byla slavnostně přestřižena páska.

Několik sekund na to už se začala otevírat vrata garáže, ze kterých za mohutného houkání vyjela Liazka všem na odiv. Přítomní hosté na nic nečekali a okamžitě si šli automobil prohlédnout – a že bylo na co koukat.

V průběhu slavnostního aktu byli ocenění také členové jednotky.

Cesta k vytoužené zásahové cisterně začala již v roce 2009, kdy si větrovská jednotka „vyhlídla“ Liazku z vojenského zařízení v Olomouci. Odpracovali na ní několik set hodin a pak přišly povodně, požár nástavbářské firmy, vykradení hasičárny a spousta dalších komplikací, které si podrobněji představíme v budoucím článku v Technice.

Sdílet