Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Události na Vysočině

Včera ve 13:14 hod byla na Krajské informační a operační středisko HZS kraje Vysočina nahlášena dopravní nehoda osobního automobilu Škoda Octavia na železničním přejezdu v obci Rodkov, Žďár nad Sázavou.

Při příjezdu hasičů na místo nehody byl havarovaný vůz mimo přejezd obrácený na střeše. Nehoda si vyžádala 5 zraněných osob. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Bystřice nad Pernštejnem. Hasiči na místě zasypali olejovou skvrnu sorbentem, která byla před přejezdem a která mohla být jednou z příčin této dopravní nehody. Nehoda je v šetření Policie ČR.

V 17:31 hod vyjeli hasiči ze stanice Pacov, na žádost Policie ČR, na pomoc při vytažení utonulé osoby z rybníka Močidla na Pelhřimovsku.

V 19:31 hod byla na Krajské informační a operační středisko HZS kraje Vysočina nahlášena dopravní nehoda na Kosovské ulici v Jihlavě. Řidič osobního automobilu zde čelně narazil do stromu a svým vážným zraněním na místě podlehl. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava. Nehoda je v šetření Policie ČR.

Krátce po třičtvrtě na devět byla ohlášena dopravní nehoda ve Žďáře nad Sázavou. Osobní automobil se zde střetl s malým motocyklem. Nehoda si vyžádala 2 zranění. Na místě události zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou.

Po osmé hodině večerní hasiči vyjížděli na 101. km dálnici D1 ve směru na Prahu, kde havaroval osobní automobil, který skončil mimo dálnici. Nehoda si vyžádala jedno zranění. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Humpolec.

Dnes – v pátek – před šestou hodinou ranní byla na Krajské operační a informační středisko nahlášena nehoda nákladního automobilu na 64,5. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Při příjezdu jednotky profesionálních hasičů ze stanice Humpolec na místo byl nákladní automobil mimo vozovku převrácený na boku. Tato nehoda se obešla bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření, zabezpečili vozidlo proti úniku pohonných hmot a uklidili vozovku. Na vyproštění kamionu byla Policií ČR přivolána specializovaná firma.

Dnes v 06:23 hod vyjížděli hasiči opět na dálnici D1. Tentokráte na 122. km, kde se ve směru na Prahu odehrála dopravní nehoda osobního automobilu a kamionu. Tato nehoda si vyžádala dvě zranění. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí. Po dobu zásahu byla dálnice D1 ve směru na Prahu zcela neprůjezdná. V 06:55 byl směr na Prahu zprůjezdněn.

Ilustrační foto.

Denisa Vrbová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-wap-
Sdílet