Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Opasky Snaha SJ1 – H , díl II.

V souvislosti s případem nedávné nehody při odborné přípravě velitelů jednotek požární ochrany se MV – generální ředitelství HZS ČR obrací s upozorněním na všechny uživatele opasků typu SJ1 – H vyrobených v roce 2001 firmou SNAHA a.s.

Tyto opasky trpí výrobní vadou – nedokonalým zašitím upínacích spon (průvlečných rámečků). Tato vada by mohla ohrozit uživatele, proto žádáme všechny uživatele těchto opasků, aby se neprodleně obrátili na výrobce, který provede kontrolu a posléze tyto vadné výrobky opraví na své náklady.

Vyjádření výrobce Snaha:

Skutečně v roce 2001 došlo z naší strany k pochybení a do oběhu se dostaly opasky SJ1–H, u nichž byla zjištěna výrobní vada. Tato spočívá v nedokonalém zašití upínací spony (průvlečných rámečků). Ještě v tom roce se nám podařilo opravit cca 50 ks z celkového počtu cca 150 takto vadných opasků. Pro názornost připojujeme fotografie těchto vadných opasků a opasků správně zašitých. (jedná se o příčné šití u průvlečných rámečků)

Prosíme tímto všechny majitele (uživatele) opasků s touto výrobní vadou, vyrobených v roce 2001, aby se neprodleně obrátili na nás jako výrobce, kde vám bude provedena kontrola a oprava těchto výrobků na naše náklady.

Martin Louvar
vedoucí výrobně obchodního úseku
SNAHA a.s.

kpt. PhDr. Petr Kopáček
tiskový mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR

Sdílet