Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči čerpali vodu a odklízeli stromy

V souvislosti s prudkými bouřkami, vichřicí a přívalovými dešti, které v Jihomoravském kraji v pondělí 2. července večer zasáhly zejména okresy Brno-venkov a Břeclav, hasiči vyjížděli k 21 zásahům.

Nejčastěji odčerpávali vodu ze zatopených sklepů a uvolňovali ucpanou kanalizaci, v řadě míst také z ulic a vozovek odstraňovali spadlé větve a stromy.

Vyvrácené stromy pomocí motorových pil a další techniky hasiči z komunikací uklízeli ve Zbýšově a Říčanech na Brněnsku, v Charvátské Nové Vsi a Valticích na Břeclavsku, v Těchově na Blanensku a v Břežanech na Znojemsku.

Nejvíc zásahů měli hasiči při čerpání vody ze zatopených sklepů a dalších prostor, kde voda místy dosahovala až do 50 centimetrů. Při ucpané kanalizaci se na ulicích a před domy vytvářely vodní laguny. Na Brněnsku hasiči čerpali vodu v Havířské ulici a ve Staré Osadě v Zastávce, ve Veverské Bítýšce, v Chřestové ulici a na Komenského náměstí v Ivančicích a ve čtvrti Padělky ve Zbýšově.

Na Břeclavsku hasiči vyjížděli k čerpání vody ze sklepů do Tvrdonic, Moravské Nové Vsi a Lanžhota. Vodu ze sklepních prostor mj. odčerpávali také z objektu cizinecké policie na hraničním přechodu Kůty.

Ilustrační foto: HZS hl. m. Prahy

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-
Sdílet