Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hledání vymyšleného řidiče

Dne 1. 7. 2007 v 19:09 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Kašavy. Na místo vyjela jednotka HZS ze Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Lukov a Kašava došlo k havárii osobního auta zn. Š Favorit.

Po průjezdu jedné ze zatáček havaroval řidič s vozidlem na střechu. Při havárii došlo ke zranění všech přepravovaných osob. Zdravotnická záchranná služba odvezla do nemocnice tři zraněné a další dva z posádky po ošetření nechala na místě havárie.

Při příjezdu hasičů bylo vozidlo zkontrolováno a zajištěno proti případnému vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Mladí lidé z vozu svorně tvrdili, že auto řídil jim neznámý hoch, kterému předali řízení, protože všichni řidiči požili alkoholické nápoje. Po nehodě měl řidič utéct z místa havárie do blízkého lesa.

Do příjezdu policejní hlídky se dva hasiči rozběhli do lesa hledat údajného řidiče, protože u něj nebylo vyloučeno zranění po havárii. Hasiči kus lesa prohledali a vrátili se zpět. Další pátrání už organizovala hlídka policie, která si nechala na místo povolat psovoda.

Po dalším vyšetřování policistů se jeden z mladíků na místě havárie nakonec přiznal, že vozidlo řídil a havaroval. Historku s uprchlým řidičem si vymyslel jako ochranu před případným trestem.

Havárie si vyžádala omezení v dopravě, když vrak auta blokoval více než hodinu jeden jízdní pruh. V nepřehledném místě zatáčkovitého úseku musela řídit kyvadlově dopravu hlídka policie.

mjr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wap-
Sdílet