Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První den 36. mistrovství ČR v požárním sportu

První den 36. mistrovství ČR v požárním sportu družstev HZS ČR probíhal od 8:30 hodin na stadionu TJ Lokomotiva Olomouc. Mistrovství bylo zahájeno slavnostním nástupem všech 15 soutěžních družstev.

Mistrovství bylo zahájeno slavnostním nástupem všech 15 soutěžních družstev za zvuku Hudby při HZS Olomouckého kraje a za přítomnosti vzácných hostů – předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Ing. Miloslava Vlčka, hejtmana Olomouckého kraje RNDr. Ivana Kosatíka a primátora Statutárního města Olomouce Martina Novotného. Těsně před zahájením přistáli na stadionu tři parašutisté z Hanáckého paraklubu Olomouc.
Od 9:15 hodin začala první disciplína – běh na 100 m s překážkami.

Popis disciplíny:
Délka dráhy (start-cíl) je 100 m, šířka dráhy je 2,4 až 2,5 m. Ve vzdálenosti 23 m od startu je umístěna uprostřed dráhy překážka o šířce a výšce 2 m. Za touto překážkou si závodník umístí dvě hadice C-52 mm, 20 m dlouhé. Deset metrů za hadicemi začíná náběhový můstek kladiny délky 2 m a šířky 25 cm. Stejných rozměrů je i seběhový můstek. Vlastní kladina je dlouhá 8 m, široká 18 cm a vysoká 1,2 m. Ve vzdálenosti 25 m před cílem je vyznačeno území pro umístění rozdělovače.
Závodník zaujme postavení na startu. Po odstartování překoná překážku, uchopí hadice a rozvine je před, na, nebo za kladinou, přeběhne kladinu, seskočí z kladiny za ohraničující čáru do vlastní dráhy, spojí hadice, jednou půlspojkou je napojí na rozdělovač, připojí proudnici a proběhne cílem. Proudnici odpojí až na pokyn cílového rozhodčího.

Výsledky po 1. kole (PRŮBĚŽNÉ VÝSLEDKY!!!!!!): disciplína stále probíhá – druhé kolo

1. místo – Jakub Pěkný – 16:66 MSK
2. místo – Petr Mařan – 16:72 KHK
3. místo – Michal Staněk – 16:79 MSK


Od 14:00 hodin bude soutěž pokračovat druhou disciplínou – výstupem do 4. podlaží cvičné věže pomocí hákového žebře.

Ilustrační foto.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

-wap-
Sdílet