Úterý 14. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na silnici vedoucí z Kladna-Rozdělova směrem na Libušín skončilo auto na boku, hasiči museli vyprostit řidiče

Vážná nehoda se zraněním byla na tísňovou linku hasičů ohlášena na silnici vedoucí z Kladna-Rozdělova směrem na Libušín. Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s jedním zásahovým automobilem a vyšetřovatelem požárů za účelem dokumentace.

Již po cestě k zásahu hasiči obdrželi informaci, že uvnitř havarovaného vozu má být jedna zaklíněná a zraněná osoba. Hasiči byli na místě události první a to pět minut od nahlášení události na tísňovou linku. Provedeným průzkumem hasiči na místě zjistili, že se jedná o nehodu osobního vozidla značky Škoda Fabia, to se nacházelo havarované na pravém boku mimo vozovku.

Hasiči vozidlo stabilizovali proti pádu jedním kusem nastavovacího žebříku a za pomocí přímočaré pily Dewalt a hydraulické vyprošťovací soupravy zraněného řidiče společně se záchranáři vyprostili čelním oknem během několika minut mimo vozidlo. Řidič utrpěl poranění hlavy, po stabilizovaní byl zraněný muž transportován k ošetření do nemocnice.

Hasiči provedli odpojení akumulátorů u havarovaných vozů a také celkový úklid vozovky.

nstržm. Lukáš Vejvar
HZS Středočeského kraje

Sdílet