Sobota 11. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy jihočeských hasičů

Přehled událostí na území HZS Jihočeského kraje za uplynulé dva dny. Z nich vybíráme vážnou dopravní nehodu osobního a nákladního automobilu, která se stala Na Nové hospodě a požár briket u rodinného domku v Kestřanech.

Územní odbor Písek

Mimořádná událost: Dopravní nehoda osobního a nákladního automobilu se stala včera, 2. 7. 2007 v 16:36 hodin na pozemní komunikaci č. 20/156 km na místě zvaném Na Nové hospodě ve směru Písek – Praha. Při nehodě byla zraněna jedna osoba cestující v osobním autě. Jednotka CPS Písek na místě odpojila akumulátor, zajistila místo nehody a provedla úklid komunikace. Byla přítomna Policie ČR a Záchranná zdravotnická služba. O mimořádnou událost se jedná proto, že silnice byla uzavřena na více než 2 hodiny.

Písečtí hasiči směny A dále vyjeli k požáru briket u rodiného domu v obci Kestřany, který byl oznámen dnes 3. 7. 2007 ráno v 04:57 hod. Příčinou vzniku požáru bylo samovznícení. Požár byl likvidován jednotkou HZS Písek PS Písek ve spolupráci s JSDHO Kestřany. Ke škodě ani ke zranění osob nedošlo.

Uhráněné hodnoty 200 000,– Kč.

Ing. Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje

-wej-
Sdílet