Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě osobního automobilu na Novojičínsku byly zraněny čtyři osoby, jednoho muže museli hasiči vyprostit

Záchranáři ZZS MSK zasahovali společně s dvěma hasičskými jednotkami u vážné dopravní nehody na Novojičínsku. Podle prvotního volání na tísňovou linku vozidlo narazilo do stromu na silnici poblíž Bravantic a došlo ke zranění několika osob. Na místo ihned vyjela posádka rychlé lékařské a rychlé zdravotnické pomoci z Ostravy a další skupina rychlé zdravotnické pomoci ze stanoviště ve Studénce.

Nejvážnější byl stav třiadvacetiletého muže. Z vozidla musel být vyproštěn zasahujícími hasiči. Pacient, u něhož zasahující lékařka zjistila poranění hlavy, musel být uveden do umělého spánku a připojen k přístrojem řízenému dýchání. Záchranáři postiženého uložili do vakuové matrace a po zajištění potřebnými léky byl následně přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde jej posádka ZZS předala na oddělení urgentního příjmu.

Další tři muži (23, 28 a 36 let) utrpěli střední či lehká zranění končetin a hlavy. V době zásahu byli při vědomí a se záchranáři komunikující. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je sanitní vozy transportovaly na úrazovou ambulanci, rovněž do ostravské Fakultní nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet