Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Smutná zpráva z HZS kraje Vysočina

V pátek 22. června 2007 náhle ve věku nedožitých 26 let zemřel hasič strojní služby nstržm. Petr Polívka. Rodina, příbuzní, hasiči i kamarádi utrpěli velkou ztrátu blízkého člověka.

Petr se narodil 17. 8. 1981 v Holešově. Po základní škole studoval Střední odborné učiliště – obor mechanik strojů a zařízení v Chotěboři. Po ukončení studia nastoupil na vojenskou službu do Lipníka nad Bečvou, ale díky své snaze, zájmu a fyzické kondici byl vybrán a převelen k elitní jednotce rychlého nasazení do Havlíčkova Brodu. Po vojně krátce pracoval u jedné z firem v Chotěboři.

Vzhledem ke své profesi i k e svým vynikajícím fyzickým předpokladům byl vybrán do Hasičského záchranného sboru. Nastoupil dne 8. 8. 2002 na územní odbor Havlíčkův Brod.

Zpočátku byl zařazen jako hasič. Brzy po příchodu absolvoval nástupní odborný výcvik a začal působit na stanici v Chotěboři. Díky svému zájmu o techniku a díky vystudovanému oboru byl vybrán jako hasič strojník a v listopadu 2003 absolvoval strojnický kurz. Své znalosti a dovednosti dokázal velmi dobře používat v praxi.

Po celou dobu svého působení u hasičů byl členem soutěžního družstva v požárním sportu a svými velmi dobrými výkony pomáhal reprezentovat okres Havlíčkův Brod i „hasičinu“ vůbec.

Miloval motorkařinu a vše co s ní souvisí. Sám si silnou motorku pořídil a stala se společně s prací u hasičů jeho velkým koníčkem.

Petr měl své povolání rád a byl na něj i náležitě hrdý. K řadě věcí, které jsme na něm měli rádi i obdivovali, patří jeho vlastnosti – obětavost, spolehlivost, pracovitost a ochota vždy pomoci. Vážil si lidského života a zdraví a dokázal to u řady zásahů, ke kterým byl s jednotkou vyslán.

Litujeme velmi bolestné ztráty. Odešel člověk, který svoji práci vykonával srdcem.

HZS kraje Vysočina
Sdílet