Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy kladenských hasičů za uplynulé období

Jednotka Hasičského záchranné sboru Středočeského kraje z centrální stanice Kladno vyjížděla od pondělí 2. 7. 2007 do středy 4. 7. 2007 celkem šestkrát.

1. 7. 2007 01:17, Kladno- Dubí

Jednotka kladenských hasičů byla vyslána v Kladně–Dubí, areálu Poldi ocel k případu, kdy se zablokoval kalící výrobek nad olejovou vanou, bylo provedeno odpuštění oleje a žhavý výrobek byl sundán. Jednotka HZS na místě zůstala po celou dobu na asistenci.


1. 7. 2007 17:30, Kladno–Třebusice

K požáru odpadu vyjela jednotka kladenských hasičů s jednou cisternou společně s jednotkou dobrovolných hasičů Pchery a Zákolany do obce Třebusice, ze dvorku z jednoho rodinných domů stoupal kouř, po několika minutách byly všechny jednotky odvolány, jednalo se o planý výjezd. Na místě zasahovala také PČR.


1. 7. 2007 18:35, Kladno – ul. Holandská

Kladenští hasiči byli vysláni v podvečer k požáru kontejneru v Kladně–Kročehlavech ul. Holandská, ten však hasiči nemohli najít, po několika desítkách minut hasiči našli doutnající papírovou krabici vedle kontejneru, ta byla uhašena pomocí džberové stříkačky.


2. 7. 2007 17:10, Kladno–Velká Dobrá

U dopravní nehody osobního a nákladního automobilu zasahovali kladenští hasiči v pondělí podvečer na známé silniční komunikaci „Karlovarka“. Na místě byl nákladní automobil, který ležel ve strouze a osobní vůz ležící na boku. Celkem byly ošetřeny tři osoby s lehkým zraněním a jednotka provedla protipožární opatření. Poté přijela soukromá vyprošťovací firma, která se postarala o vytažení nákladního automobilu a jednotka se vrátila na základnu.


4. 7. 2007 3:50, Praha-Západ, Chýně

Jednotka kladenských hasičů byla vyslána k požáru rodinného domu do obce Chýně, nacházející se v okrese Praha–Západ. Po průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o požár briket ve sklepě cca 30 m3. Hasiči zasahovali v DT, brikety byly vyneseny pomocí plechových kýblů.

Ilustrační foto: Lukáš Vejvar

-wej-
Sdílet