Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V areálu bývalých sléváren v Hostinném hořela střecha haly určené k demolici, zasahovalo pět jednotek

Pět jednotek hasičů zasahovalo 12. února 2014 večer v areálu bývalých sléváren v ulici Kaštanová v Hostinném na Trutnovsku. Požár zasáhl jednu místnost a střechu nevyužívaného objektu, který byl určen k demolici.

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 19:04 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a také z Trutnova, dále dobrovolní hasiči z Hostinného, Dolní Kalné a Rudníku – Arnultovice celkem se sedmi cisternami a automobilovou plošinou. Další dvě jednotky dobrovolných hasičů ze Špindlerova Mlýna a Vrchlabí 3 – Podhůří byly ponechány v záloze na svých základnách.

Při příjezdu první jednotky na místo byla část střechy v plamenech. Požár vypukl v jedné z místností a následně se rozšířil na střešní konstrukci, kterou z větší části zničil. Hasiči nejprve likvidovali požár zevnitř budovy a zároveň z automobilové plošiny. Vzhledem k tomu, že požár poškodil střešní konstrukci a hrozilo nebezpečí zřícení museli hasiči dohašovat požár už jen zvenčí ze sousedního objektu a z plošiny.

Pro doplňování vody do cisteren byla v místě zřízena kyvadlová doprava. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu ve 23:41 hodin. Na místě zůstala až do ranních hodin místní jednotka dobrovolných hasičů, která prováděla dohlídku nad požářištěm. Požár objektu určeného k demolici nenapáchal žádné hmotné škody. Při požáru nebyl nikdo zraněn

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet