Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár seníku způsobil škodu za milion

K požáru velkokapacitního seníku u Svojkovic, ve směru na Hůrky, vyjížděli dnes, 5. 7. 2007, v 16:08 hodin profesionální hasiči z Rokycan a dobrovolní hasiči z Holoubkova, Oseku, Mýta a Dobříva. Na místě bylo šest cisteren. V době příjezdu hasičů byl seník zcela v plamenech a u objektu byla propadnutá střecha.

Jednalo se o zděnou budovu s dřevěnými vraty. Uvnitř bylo uskladněno asi 300 metráků sena a byly tam také stroje jako vazačka, sečka, valník aj. U objektu byla také uskladněna sláma. Hasiči během zásahu zřídili čerpací stanoviště ve Svojkovicích a museli ochlazovat nedaleký prasečák a stromy. Dobytek nebylo třeba evakuovat. Hasičům se podařilo požár lokalizovat asi po 50 minutách. V současné době hasiči čekají na nakladač, kterým bude rozhrnováno seno a vyváženo před objekt, kde bude dohašováno. Škoda byla velmi předběžně odhadnuta na milion korun. Příčina požáru se šetří. V úvahu připadá nedbalost, úmysl nebo hra dětí.

K vážné dopravní nehodě osobního automobilu Škoda Felicie u Újezda u Svatého Kříže, u osady Bohemia, ve směru na Liblín, vyjížděli dnes, 5. 7. 2007, v 16:56 hodin profesionální hasiči z Radnic a Plas. Profesionální hasiči z Plas byli nakonec odvoláni. Následkem nehody skončilo vozidlo mimo vozovku na střeše. Spolu s hasiči na místo vyrazili také policisté a ZZS a vrtulník LZS. Hasiči zajistili místo nehody a pomohli zdravotníkům se zraněnými. Při nehodě byli zraněni dva mladíci, ročník 1985 a 1974. Těžce zraněnou osobu do FN Plzeň dopravil vrtulník LZS a druhou zraněnou osobu sanitka odvezla do Nemocnice Rokycany a.s. Po zadokumentování nehody Policií ČR hasiči převrátili vozidlo na kola a odpojili u vozidla akumulátor. V současné době se čeká na odtahovou službu. Policisté vozidlo zajistí pro expertizu.

Tisový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško

Ilustrační foto: Lukáš Vejvar/ Požáry.cz

-wej-
Sdílet