Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žhavé částice z komínu způsobily požár střechy, na jeho zdolání stačila zahradní hadice

Oznámení o požáru přijal operátor tísňové linky zlínských hasičů v 11:27 hodin. Na místo vyrazilo postupně pět cisternových vozidel, čtyř jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z Valašského Meziříčí, Lešné, Perné a Hustopečí nad Bečvou.

V době příjezdu první jednotky hasičů na místo události byl již na střeše majitel a pár jeho sousedů, kteří ho také na stoupající kouř ze střechy domu upozornili. Po vytažení zahradní hadice na střechu jednopodlažního domu se jim podařilo požár, který zasáhl dřevěné latě pod střešní krytinou, rychle lokalizovali.

Hasiči k celkové likvidaci požáru použili nataženou hadici, tak aby hašení vodou způsobilo co nejmenší škody na objektu novostavby. Následně byla střešní konstrukce, blízké komínové těleso i půdní prostor zkontrolovány termokamerou.

Za příčinou požáru, který podle prvotního odhadu způsobil škodu ve výši 5.000,– Kč, stály jiskry a žhavé částice, které po vylétnutí z komínu zafoukl vítr pod střešní tašky na dřevěné latění a desky. Výše uchráněných hodnot byla stanovena na 1 000.000,– Kč.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet