Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu osobního vozidla s autobusem u Unčovic zemřel člověk, další dva lidé byli zraněni

Informaci o dopravní nehodě přijalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 17:36 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Litovle a z Olomouce. U obce Unčovice se střetl autobus a osobní vozidlo. V autobuse cestovalo celkem 33 osob a řidič, nikdo z nich nebyl zraněn.

Foto: PČR

Došlo ke střetu, následkem kterého bylo osobní vozidlo odhozeno do protisměrné části vozovky, kde vyjelo přes vyvýšený betonový obrubník na chodník pro pěší a narazilo do sloupu veřejného osvětlení. Při dopravní nehodě utrpěl řidič vozidla zranění neslučitelná se životem. Jeho dvě spolujezdkyně byly převezeny s těžkým zraněním do nemocnice v Olomouci.

Řidič autobusu ani dalších 33 cestujících nebylo zraněno. Alkohol u řidiče autobusu byl vyloučen na místě orientační dechovou zkouškou. Hmotná škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun. Příčiny a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování.

Marie Štrbáková, Policie ČR

V době příjezdu hasičů byly dvě již dvě osoby v péči zdravotnické záchranné služby, řidiče museli hasiči z havarovaného vozidla vyprostit. Po zaměření nehody Policií ČR hasiči uklidili vozovku a vrátili se zpět na základnu.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet