Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při tragické nehodě skončil vůz na dvě části a začal hořet

Jednotka HZS Středočeského kraje z pobočné stanice č. 3 Stochov byla v pondělí 9. 7. 2007 v odpoledních hodinách povolána k těžké dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu, osobní automobil začal po čelním střetu hořet, kdy v jedné z částí karoserie byla zaklíněna osoba.

Dopravní nehoda byla nahlášena 9. 7. 2007 ve 13:30 na rychlostní komunikaci Praha – Karlovy Vary, mezi obcemi Nové Strašecí a Řevničov v okrese Rakovník. Řidič osobního automobilu Peugeot 106 pravděpodobně přesáhl povolenou rychlost, na mokré vozovce dostal smyk a čelně se střetl s nákladním automobilem MB Atego.

Karoserie osobního automobilu se rozpůlila na dvě části, z nichž v přední části byl zaklíněn mladý řidič, který na místě nehody těžkému zranění podlehl, zadní část automobilu byla odmrštěna dvacet metrů do lesa, tam začala hořet a následně se vznítila i část lesní mýtiny cca o rozměrech 10×4 m. Řidič nákladního automobilu vyvázl bez zranění.

Jednotka profesionálních hasičů v družstvu 1+3 ze stanice Stochov začala zadní část karoserie hasit vysokotlakým proudem, aby se požár nerozšířil dále do lesa, zbytek zasahujících hasičů začal pomocí hydraulické vyprošťovací soupravy vyprošťovat zaklíněného řidiče. Po příjezdu ZZS už nebylo řidič pomoci a lékař konstatoval smrt. Jednotka HZS provedla odpojení akumulátoru a další PPO.

Na místě zasahovala také jednotka SDH obce Řevničov s CAS 32 – T 148 6×6, která zásobovala vodu pro případné rozšíření požáru do lesního porostu.

Silnice byla téměř na dvě hodiny uzavřena a doprava byla odkloněna přes místní obce, kterou řídila z obou stran PČR.

-wej-
Sdílet