Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Plzni byla nalezena bomba z II. světové války

Při stavbě nového hotelu u pivovaru v Nádražní ulici v Plzni byla včera (10. 7. 2007) po desáté hodině dopoledne při zemních pracích nalezena bomba ze II. světové války. Na místo ihned vyrazila Policie ČR a profesionální hasiči ze stanice Slovany. Nádražní ulice byla uzavřena a policisté počali odklánět dopravu.

Došlo také k evakuaci osob z okolních budov. Místo nálezu policisté a hasiči zajistili. Událost byla ohlášena vedoucímu odboru krizového řízení Magistrátu města Plzně. Policejní pyrotechnik po dojezdu na místo nechal provést uzávěru v okruhu 500 metrů a nález prohlédl. Bylo rozhodnuto, že bomba bude naložena na nákladní automobil s pískem za pomoci autojeřábu a převezena do lokality Jince nebo Doupov k likvidaci.

Povolán byl kontejnerový automobil ze stanice Slovany a autojeřáb ze stanice Košutka. Bomba vážící asi 250 kilogramů byla uložena za pomoci autojeřábu do písku na kontejnerové vozidlo Scania a je odvážena hasiči do vojenského prostoru Jince k likvidaci. Spolu s kontejnerovým vozidlem jede na místo také autojeřáb a velitel stanice Košutka.

František Vaško
Tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-wej-
Sdílet