Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Štábní cvičení Ochrana 2007

Ve dnech 11. a 12. července 2007 proběhne na území České republiky pod názvem Ochrana 2007 štábní cvičení zaměřené na komunikaci a koordinaci orgánů krizového řízení.

Námětem cvičení je příprava krizových štábů a složek IZS na zabezpečení fiktivního mistrovství světa v atletice a následná reakce na útok teroristické skupiny provedený výbušninou a otravnou bojovou chemickou látkou uvnitř Tipsport arény v Liberci.

V Libereckém kraji bude cvičení činnosti krizových štábů ve čtvrtek 12. července 2007 v dopoledních hodinách (od 10 do 12 hod.) doplněno ukázkami činností a vybavení složek Integrovaného záchranného systému. V rámci ukázek budou v prostorách Tipsport arény předvedeny vybrané epizody z hlavních činností hasičů, policistů, vojáků a zdravotnických záchranářů při likvidaci následků teroristického útoku. Praktické části cvičení se zúčastní jednotky Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, Středočeského kraje a hlavního města Prahy, jednotky Sboru dobrovolných hasičů statutárního města Liberce, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, vybrané útvary Policie České republiky a 31. brigáda radiační, chemické a biologické ochrany z Liberce.


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wej-
Sdílet