Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Pernolec došlo při nesprávném předjíždění ke střetu autobusu a osobáku, ten skončil mimo silnici

Tachovští dopravní policisté přijali oznámení o nehodě, která se stala na silnici č. 198 u obce Pernolec. Od Pernolce směrem na Tachov jela s osobním vozidlem Dacia 19letá řidička.

Z dosavadního šetření vyplývá, že na rovném úseku začala předjíždět vpředu jedoucí autobus, který řídil 60letý řidič a ve kterém měly v něm cestovat 4 cestující. V době, kdy řidička dokončovala předjíždění, vyjelo z protisměru osobní vozidlo Mercedes.

Na uvedenou situaci měla mladá žena zareagovat tak, že strhla řízení vpravo do svého jízdního pruhu, přitom však zachytila o levý přední roh autobusu. Po nárazu byla dacia odmrštěna do protisměru, kde se střetla s vozidlem Mercedes.

Po této kolizi vozidlo Mercedes havarovalo v pravém silničním příkopu ve svém směru jízdy a vozidlo Dacia bylo odmrštěno do pravého silničního příkopu ve svém směru jízdy, kde se opakovaně otočilo přes střechu. Při dopravní nehodě byla zraněna řidička vozidla Dacia a její spolujezdkyně. Obě byly z místa převezeny do nemocnice.

Nikdo jiný zranění neutrpěl. U všech zúčastněných řidičů policisté provedli dechové zkoušky, kterými vyloučili požití alkoholu před jízdou. Silnice je v tuto chvíli uzavřena, uzavírka potrvá předběžně do 11 hodin. Odklon dopravy provádějí policisté.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
Policie ČR

Sdílet