Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři zraněné ošetřovali záchranáři po střetu osobního automobilu s chodci v Jablunkově

Zdravotnická záchranná služba zasahovala dnes odpoledne spolu s hasiči u dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Před půl jednou obdrželo operační středisko ZZS informaci o události v Jablunkově. Podle hlášení na tísňovou linku mělo osobní vozidlo srazit na chodníku dva chodce.

Na místo události ihned vyjela nejbližší zdravotnická posádka, která dorazila během dvou minut od nahlášení a také lékařská skupina z Třince. Následně bylo dovoláno ještě jedno zásahové vozidlo rychlé zdravotnické pomoci.

Záchranáři na místě zjistili, že vozidlo narazilo na chodníku do skupinky čtyř chodců. Jednalo se o rodinu polské národnosti – dvě dospělé osoby a dvě děti. Všichni účastníci události byli v době zásahu záchranné služby při vědomí a s našimi posádkami komunikovali

Záchranáři v souvislosti s nehodou ošetřovali tři zraněné. Pacientka středního věku utrpěla poranění hlavy a horní končetiny. Záchranáři ji ošetřili, uložili do vakuové matrace, zajistili krčním límcem a připravili k transportu do zdravotnického zařízení. Vzhledem k mechanismu úrazu ženu následně pozemní cestou transportovali do traumatologického centra Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

S lehčím až středně těžkým poraněním v oblasti hlavy a dolní končetiny poskytly posádky ZZS ošetření rovněž muži. V péči záchranářů skončila také desetiletá dívka, a to s lehkým poraněním dolní končetiny. Oba pacienti byli předáni na chirurgické ambulanci nemocnice v Třinci.

Poslední ze čtveřice chodců, rovněž dívka, nejevila žádné známky zranění.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet