Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali řidiče škodovky po střetu s kamionem

K vážné dopravní nehodě tří vozidel došlo ve středu 19. února 2014 odpoledne na silnici mezi obcemi Blešno a Nepasice na Hradecku. Na místo události vyjeli ve 13:27 hodin profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem.

Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního vozidla Škoda Felicia s kamionem. Do návěsu kamionu ještě narazil za ním jedoucí nákladní vůz. Řidič škodovky zůstal po srážce zaklíněný uvnitř kabiny. Hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení odstřihli přední dveře u řidiče a středový sloupek se zadními dveřmi na levém boku a vyprostili těžce zraněného muže. Toho si převzala do péče přivolaná pozemní a letecká záchranná služba.

Lékař a záchranáři zajistili základní životní funkce u řidiče a následně jej letecky transportovali do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Při nehodě byl zraněn jeden z řidičů nákladního vozidla, který byl sanitou převezen k ošetření do nemocnice. Hasiči zajistili všechna vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Silnice v místě nehody byla po dobu vyšetřování uzavřena. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet