Pondělí 13. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Frýdecko-Místecku shořela stodola, předběžná škoda je 1,5 milionu

Celkem sedm jednotek požární ochrany s devíti cisternovými automobilovými stříkačkami zasahovalo v pátek 13. 7. 2007 odpoledne u požáru částečně zděné stodoly v obci Žabeň na Frýdecko-Místecku.

Hasičům se podařilo zachránit před ohněm sousední rodinný domek, kterému již praskaly okenní tabule. Škoda na zničené stodole předběžně přesahuje jeden milion korun.

Požár stodoly oznámil její majitel na operační středisko hasičů zhruba hodinu po pátečním poledni. Na místo ihned vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice ve Frýdku-Místku se dvěma cisternami, dvě cisterny použili k výjezdu také dobrovolní hasiči z Vratimova a Brušperku. Na místě také zasahovali dobrovolní hasiči z Frýdku-Místku, Paskova a Žabně a také podnikoví hasiči společnosti Biocel Paskov.

Nejprve začala hořet dřevěná pultová střecha přízemní stodoly o základně zhruba 20 × 7 metrů, ale požár se rychle rozšířil na všechny zdi. Hasiči dostali požár pod kontrolu za hodinu po příjezdu první jednotky (z HZS MSK), pak stodolu dohašovali a také vynášeli zevnitř dřevo, zemědělské nástroje a další uskladněné předměty. Stodola shořela prakticky celá, zůstalo jen zdivo, ale hasičům se podařilo před ohněm uchránit sousední rodinný domek.

Příčina vzniku požáru je v šetření, vyšetřovatel HZS MSK byl v době vydání této zprávy na místě. Majitel stodoly předběžně odhaduje škodu na 1,5 milionu korun.

Ilustrační foto.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet