Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na parkovišti ve Světlé nad Sázavou hořel ve středu večer osobní vůz, plameny poškodily i další vedle zaparkovaný automobil

Profesionální a dobrovolní hasiči ze Světlé nad Sázavou zasahovali ve středu večer u požáru osobního automobilu na parkovišti na ulici Na Bradle. Požár stihl poškodit ještě vedle zaparkovaný vůz. Celková majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 65 tisíc korun.

Požár byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen v 19:15 hodin. Ještě před příjezdem hasičů na místo události se stihl požár z osobního vozidla značky Škoda Fabia rozšířit na další vůz, shodou okolností stejného typu. Na likvidaci požáru hasiči nasadili vysokotlaký vodní proud. Po několika minutách intenzivního hašení se jednotkám podařilo dostat požár pod kontrolu.

Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Rychlým a efektivním zásahem hasičů byl uchráněn majetek za přibližně 5 milionů korun. Jedná se o uchráněné hodnoty na dalších zaparkovaných vozidlech, ale také na přilehlém bytovém domě. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet