Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pomáhají nejen při požárech

Dobrovolní hasiči ze Žebráku a Bzové se zúčastnili se svojí technikou známého hudebního festivalu České hrady, jehož první část se odehrála dne 14. 7. 2007 pod hradem Točník na Berounsku.

Hasiči za pomoci lafetových proudnic z vozidel CAS 25 Škoda 706 osvěžili vodou v parném sobotním odpoledni několik tisíc návštěvníků hudebního festivalu, kteří stáli několik hodin na ostrém slunci u prvního podia (stage A). Na sluníčku teplota přesahovala 40°C a toto vydržet byl opravdu nadlidský výkon.

Lidé, čekající na vystoupení např. Anety Langerové či neméně slavné kapely Wohnout, velmi ocenili sprchu z hasičských stříkaček.

Nejprve dav fanoušků kropil trambus hasičů Bzová a poté do festivalového areálu najela repasovaná 706 dobrovolných hasičů ze sousední obce Žebrák. O tomto vozidlu vám přineseme v budoucnosti podrobnější článek, neb si myslím, že se jedná o asi nejzdařilejší repasi trambusu, která u nás jezdí.

Během odpoledne se na návštěvníky snesla sprcha z hasičských automobilů několikrát, za což pořadatelům patří velké díky, a to i od mé maličkosti, neb jsem se festivalu České hrady pochopitelně také zúčastnil.

Bližší info o skvělé kulturní akci najdete zde, na webu České hrady.

-wap-
Sdílet