Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ostravě-Hrušově hořela střecha a půda

Nakonec „jen“ 200 tisíc korun činí předběžně odhadnutá škoda, kterou způsobil v úterý 17. 7. 2007 odpoledne požár střechy a půdního prostoru třípatrového bytového domu v Ostravě-Hrušově v Pláničkově ulici.

Z obav před velkým ohrožením jeho obyvatel se sem sjelo hned 7 jednotek požární ochrany z Ostravy s 12 cisternovými automobilovými stříkačkami a dvěma automobilovými žebříky AZ 30.

Požár, nahlášený v úterý krátce po třetí hodině odpolední na Centrum tísňového volání Ostrava postupně několika lidmi, vypadal hrozivě především kvůli silnému zakouření domovních prostor.

Požár neobydleného půdního prostoru (4. NP) a dřevěné střešní konstrukce staršího zděného domu dostali hasiči pod kontrolu naštěstí už za půl hodiny po jeho ohlášení na CTV. Pak pokračovalo odvětrávání domovních prostor a dohašovací práce, do kterých se zapojily 4 jednotky hasičů. Hasiči zachránili z domu jednu podnapilou osobu, ležící v posteli, zbytek domu nemusel být evakuován.

Na místo vyjely 3 ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Zábřehu, Fifejdách a Slezské Ostravě, dobrovolní hasiči z Ostravy-Radvanic a Ostravy-Heřmanic, podnikoví hasiči společnosti Vítkovice a hasiči Českých drah.

Příčina vzniku požáru je v šetření, na jejím zjištění spolupracuje Policie ČR a HZS MSK. Celkovou škodu – především na ohořelých trámech – odhadl vyšetřovatel HZS MSK na 200 tisíc korun.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wej-
Sdílet