Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladá dívka nepřežila nehodu v Brně, vypadla z vozidla

V neděli kolem poledne se vydali dva mladíci z Brna vyzvednout své přítelkyně. Společně pak odjeli na medlánecké letiště. Tam konzumovali všichni vodku a dokonce si během odpoledne dojeli do obchodu pro nové zásoby. Když se pak večer vraceli domů, řidič (20) v Černohorské ulici ve velké rychlosti nezvládl vozidlo a střetl se s jiným autem.

Stříbrný renault se po drobné kolizi roztočil a havaroval. Vozidlo skončilo na plotě. Zrnění utrpěli všichni mladí lidé, tragédii nepřežila sedmnáctiletá dívka, která pravděpodobně nebyla připoutaná a vypadla z vozidla. Řidič místo nehody opustil a nechal posádku bez pomoci. Podařilo se nám ho dohledat po 30 minutách i díky dokladům, které jsme našli na místě nehody.

Přesto, že utrpěl zranění při nehodě, policistům tvrdil, že se porval. Putoval zpět na místo nehody a následně na odběr krve. Dechová zkouška skončila s výsledkem 2,6 promile. V úterý byl obviněn z trestných činů usmrcení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Stíhán je vazebně, byť se jednalo o nedbalostní čin.

Mladíkovi zřejmě přitížil i fakt, že nasbíral za svou krátkou řidičskou karieru nemálo problémů a dvakrát už přišel o řidičský průkaz. Naposledy to byla blokace řidičského oprávnění z důvodu dosažení dvanáctibodové hranice. Hrozí mu až šestiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté se zajímají také o to, jestli se za daných okolností nedopustil protiprávního jednání také spolujezdec z vozidla (poskytl automobil).

Policisté opětovně varují zejména mladé lidi. Nepodceňujte riziko alkoholu za volantem. K podnapilým řidičům do auta nesedejte.

por. Pavel Šváb, PČR
Sdílet