Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy Královohradeckých hasičů

Královéhradečtí hasiči transportovali na žádost záchranné služby nemohoucí osobu do sanity v ulici Štefcova v Hradci Králové. Před třetí hodinou ráno uzavírali na žádost Policie ČR tekoucí vodu v obytném domě na Gočárově třídě v Hradci Králové.

Hradec Králové
Ve 12:34 hodin byl elektrickou požární signalizací ohlášen požár v areálu Arrow v Hradci Králové. Tato událost se nepotvrdila.

Po třetí hodině odpoledne byli hasiči přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla a motocyklu na Pospíšilově třídě v Hradci Králové. Řidička osobního vozidla při odbočování z hlavní silnice nedala přednost protijedoucímu motocyklu. Dva muži na motorce utrpěli zranění a museli být převezeni do nemocnice. Hasiči ve spolupráci se záchrannou službou provedli ošetření zraněných osob. Následně zajistili osobní vozidlo proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: Jan Dušek)

Dobrovolní hasiči z Černilova zasahovali u dvou dopravních nehod, které se staly u Černilova. V obou případech se nehody obešly bez zranění. Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních látek a provedli jejich vyproštění zpět na vozovku.

Jednotka dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou byla požádána o zajištění dovozu vody do líhně kachen v ulici Boženy Němcové v Chlumci nad Cidlinou.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli do ulice Obránců mírů v Rychnově nad Kněžnou. Ve spolupráci se záchrannou službou se snažili pomoci zraněné osobě, ta bohužel na místě zemřela.

Spadlý strom odstraňovali rychnovští hasiči z vozovky č. 31816 u Skuhrova nad Bělou.

Hasiči ze stanice Dobruška likvidovali strom, který spadl na dráty el. vedení u obce Rokole. Hasiči strom rozřezali a odstranili z drátu el. vedení.

Dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí odčerpávali vodu ze sklepa obytného domu v Okružní ulici v Týništi nad Orlicí. K zatopení sklepa došlo v důsledku ucpané kanalizace.

Územní odbor Náchod
Profesionální hasiči z Jaroměře, dobrovolní hasiči z Jaroměře a Chvalkovic likvidovali na poli v obci Chvalkovice požár kombajnu. Hořet začalo v motorovém prostoru a požár se rozšířil na část kombajnu i na zhruba půl hektaru obilí. Požár se hasičům podařilo zlikvidovat po hodině. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření. Majitel vyčíslil škodu na 512 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: HZS Královéhradeckého kraje)

Škodu 200 tisíc korun způsobil požár dvoupodlažního objektu u Horního Kostelce. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 05:42 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda, dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce, Hronova a Horní Radechové. Požár se jim podařilo lokalizovat v 06:19 hodin. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Náchodští hasiči vyjeli k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 301 18 u Horního Kostelce. Řidič osobního vozidla Š Felicia zde narazil do mostku a byl zraněn. Hasiči zajistili havarované vozidlo proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hasiči z Náchoda dále otevírali dveře rodinného domu v Bystré a pomáhali s transportem pacienta do sanity v ulici E. Krásnohorské v Hronově.

Dobrovolní hasiči z Náchoda odčerpávali vodu z domu v Nerudově ulici v Náchodě.

Jednotka dobrovolných hasičů z Nového Města nad Metují vyjela k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 14 u Vrchovin. Srazila se tu vozidla Ford Mondeo, Kia a Hyundai Accent. Jedno z osobních vozidel skončilo po střetu na boku mimo vozovku. Jedna osoba utrpěla zranění. Hasiči provedli u vozidel protipožární opatření a zamezili úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: Michal Fanta – SDH Nové Město nad Metují)

Dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují dále odstraňovali olej, který vytekl z nákladního vozidla v ulici T.G.Masaryka v Novém Městě nad Metují. Hasiči zasypali látku sorbentem a odstranili z vozovky.

Dobrovolní hasiči z Nového Hrádku odstraňovali strom, který blokoval silnici v Hradní ulici v Novém Hrádku.

Územní odbor Trutnov
Profesionální hasiči z Vrchlabí likvidovali ve dvě hodiny ráno požár lampy veřejného osvětlení v Lánovské ulici. Dále odstraňovali pomocí sorbentu olejovou skvrnu z vozovky.

V 09:07 hodin byli trutnovští hasiči přivoláni do ulice Křižíkova v Trutnově. Z bytu 2 + 1 v jedenáctém nadzemním podlaží vycházel kouř. Byt ještě před příjezdem hasičů otevřela hlídka Policie ČR, která vypnula plynový sporák. Majitelka ponechala na zapnutém plynovém sporáku hrnec s jídlem a odešla z bytu. Došlo k poškození části malby v kuchyni a k zakouření celého bytu. Uchráněné hodnoty byly odhadnuty na 600 tisíc korun.

V 16:53 hodin vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem na Benešovo nábřeží, kde došlo k nehodě tahače s návěsem. Při vysypávání štěrku z korby vozidla na stavbě obchodního domu došlo vlivem nezajištěného podloží k překlopení tahače na bok. Z nádrže tahače začala unikat nafta, kterou ihned začali zaměstnanci stavby přečerpávat do kanystrů. Hasiči po příjezdu na místo zajistili naftovou nádrž a malé množství uniklé nafty zasypali sorbentem. Z centrální stanice Hradec Králové byl povolán vyprošťovací automobil, který tahač ustavil zpět na kola. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Příčiny šetří Policie ČR.

Územní odbor Jičín
Profesionální hasiči z Jičína vyjeli k ohlášenému požáru v domě v ulici Přátelství v Novém Městě. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v jednom z bytů došlo k připálení potravin na sporáku.

Hasiči dále likvidovali roj včel v obci Nemyčeves.

Jičínští hasiči vyprošťovali kamion, který uvízl v příkopu u Kopidlna.

Hasiči ze stanice Hořice vyjeli k požáru osobního vozidla Š Favorit v Ostroměři. Požár způsobil škodu za 1 tisíc korun. Příčiny vzniku jsou předmětem šetření.

Řidič osobního vozidla utrpěl zranění při dopravní nehodě dvou nákladních a jednoho osobního vozidla u Hořic. Zasahující hasiči provedli protipožární opatření a zajistili vozidla proti úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wej-
Sdílet