Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři lidské životy vyhasly na Kroměřížsku

Dne 21. 7. 2007 ve 14:45 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké nehodě mezi obcí Zlobice a Těšánky. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Těšánky, ve směru na Roštín, došlo k otřesné a tragické dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Ford Escort a linkovým autobusem zn. Karosa. Po vzájemném střetu zůstal autobus částečně mimo silnici.

V době příjezdu hasičů na místo nehody zde už zasahovaly dva vozy Zdravotnické záchranné služby. Lékaři a zdravotníci se věnovali zraněným osobám z autobusu. Jednalo se celkem o šest lehce zraněných, včetně jednoho batolete. Podle sdělení řidiče linkového autobusu bylo uvnitř přepravováno dvacet lidí.

Osobní auto narazilo do přední a boční strany autobusu u jeho řidiče. V osobním autě na místě nehody zemřeli tři mladí lidé ve věku 17, 19 a 21 let. Veškerá snaha o záchranu jejich životů byla marná a ti svým těžkým zraněním podlehli. Vyproštění jejich těl ze zcela zdemolovaného vozu se hasičům podařilo až za použití speciálního vyprošťovacího zařízení.

Na místo neštěstí byla vyslána i psycholožka HZS Zlínského kraje, která poskytovala svou odbornou pomoc rodinným příslušníkům zemřelých mladíků jak na místě, tak i později doma v rodinách.

Pro ostatní cestující z autobusu byl zařízen náhradní odvoz, kterého někteří využili. Po nehodě byla vozovka zcela uzavřena a doprava byla hlídkami policie odkláněna na objízdné trasy.

Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zlikvidovali sorbenty. Oba vraky byly také zajištěny proti případnému vzniku požáru. Po vyšetření nehody policií pomohli hasiči s úklidem vozovky a s naložením aut na vozy odtahové služby.

Po 17. hodině byli hasiči požádáni policií o pomoc při řízení dopravy. Na místo byla vyslána jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Zdounek. Průběžně jsou přes místo nehody pouštěny autobusy a nákladní auta, která se nemohla vrátit nebo otočit.

Doprava na silnici z Kroměříže do Kyjova byla znovu plně obnovena až kolem 19:00 hod.

mjr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wej-
Sdílet