Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů v Pardubickém kraji

Dne 21. července 2007 v 10:56 hodin byli holičtí hasiči přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici v Ostřetíně. Při příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že se jedná o nehodu dvou vozidel.

Hasiči museli ze zdemolovaných automobilů vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení tři osoby, které utrpěly těžká zranění. Na místo byl přivolán i vrtulník, který zraněné transportoval do nemocnice. Hasiči dále provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních náplní. Po zadokumentování a vyšetření nehody policisty hasiči odstranili vraky vozidel ze silnice. Událost byla ze strany hasičů ukončena ve 14:24 hodin.

HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice
Dne 23. července 2007 v 8:02 hodin byli pardubičtí hasiči přivoláni k nehodě, jež se stala na světelné křižovatce – hlavní silnice na Chrudim s odbočkou na Dražkovice. Jednalo se o nehodu dvou osobních automobilů, Škoda Favorit a Fiat Marea. Na místě bylo zraněno celkem 6 osob. Hasiči pomáhali záchranné službě s resuscitací zraněných osob, jednu ženu hasiči museli vyprostit z vozidla (bez použití hydraulického zařízení) a dále poskytovali předlékařskou pomoc zraněnému muži. Po poskytnutí pomoci hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních náplní.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim
Dne 21. července 2007 ve 20:32 hodin zasahovali chrudimští hasiči u dopravní nehody motocyklu a nákladního vozidla. Na místě byla jedna osoba zraněna. Hasiči pomohli záchranné službě s ošetřením zraněné osoby a dále provedli zajištění motocyklu a jeho odtažení. Odstraňování následků nehody trvalo do 23:50 hodin.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy
Dne 20. července 2007 v 7:47 hodin byli svitavští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Bystrého přivoláni k požáru stromu do Bystrého. Jednalo se o stoletou vzrostlou lípu v areálu zámeckého parku. Strom vysoký přibližně 28 m a o průměru zhruba 120 cm začal hořet po úderu blesku. Doutnající lípě museli hasiči nejprve odřezat větve a poté bylo rozhodnuto, vzhledem k vážnému poškození stromu, že bude lípa poražena. K likvidaci stromu hasiči museli použít výškovou techniku. Po sedmi hodinách zásahu byla lípa pokácena. Škoda nebyla dosud vyčíslena.


por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wej-
Sdílet