Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahují u horní Břízy u dvou dopravních nehod

K dopravní nehodě tří osobních automobilů na silnici I/27 Třemošná – Kaznějov, u Horní Břízy, vyjížděli dnes 23. 7. 2007 před patnáctou hodinou i profesionální hasiči ze stanic Plasy a Košutka.Ilustrač­ní foto.

Řidič dodávkového vozidla Iveco Daily zde zezadu narazil do dvou osobních automobilů Peugeot a Mitsubishi Colt. Utrpěl lehké zranění a do své péče ho převzala ZZS. V Mitsubishi kromě řidičky byly tři děti, které odvezla na preventivní vyšetření údajně sestra řidičky.

Hasiči zajistili místo nehody a regulovali dopravu. Následně zde do kamionu objíždějícímu hasičské vozidlo narazil čelně rychle jedoucí vůz Fiat řítící se velkou rychlostí z Horní Břízy, ve směru na Kaznějov, pronásledovaný Policií ČR. Řidič kamionu, který vozidlo včas spatřil, stačil vozidlo zastavit. Po nárazu osobního automobilu do kamionu ihned vyběhli ozbrojení policisté a zajistili řidiče Fiatu, který se v Horní Bříze dopustil trestného činu v jedné z prodejen. Jelikož utrpěl zranění hlavy, musela být znovu povolána na místo ZZS. Zraněného v doprovodu PČR odvezla ZZS. Silnice je od Třemošné ke křižovatce na Oboru a Horní Břízu neprůjezdná. Na místě je Policie ČR a hasiči. Hasiči asistují odtahové službě při nakládání vozidel z první dopravní nehody, čeká je také likvidace následků druhé nehody. Vozidlo Fiat patrně zajistí Policie ČR. Jak dlouho bude vozovka uzavřena, není zatím známo.

Tiskový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško

-wap-
Sdílet