Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z převráceného kamionu unikala nafta, kterou hasiči jímali do záchytných barelů

Na silnici I/29 u Záhoří – části obce Jamný zasahovala písecká profesionální jednotka u ohlášené dopravní nehody. Jednotka k ohlášené nehodě kamiónu vyjela s osádkami rychlého zásahového automobilu a cisternou.

Po provedeném průzkumu, kdy bylo zjištěno, že kamión s návěsem plným tvárnic leží převrácený na boku v příkopu a že jeho řidič vyvázl zcela bez zranění, velitel zásahu odeslal rychlý zásahový automobil zpět na základnu a jako posilovou jednotku si vyžádal technický automobil.

Zásah hasičů spočíval v jímání nafty unikající z nádrží do připravených záchytných barelů a v zajištění kamiónu proti požáru. Pracovníci odboru životního prostředí Městského úřadu v Písku, kteří se také dostavili na místo nehody, po provedeném šetření rozhodli, že životní prostředí nebylo vyteklou naftou nijak ohroženo. V 14:31 hodin k nehodě přijel vůz odtahové služby. Zasahující hasiči pomohli s vyzvednutím kamiónu zpět na kola. Zásah jednotka HZS ukončila před 16. hodinou závěrečným úklidem vozovky. Nehodu na místě šetřila Policie ČR, hasiči po dobu jejich zásahu řídili provoz na komunikaci.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet