Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vinou přehoření vodovodního potrubí je část obce bez vody

Ve středu 26. února 2014 operační středisko dostalo informaci o požáru chaty ve čtvrt na čtyři ráno a okamžitě na místo vyslalo příslušné jednotky.

Jednalo se o jednopodlažní montovanou chatu o rozměru cca 15×20 metrů nad zděnou garáží a kotelnou. Při příjezdu jednotek byla celá budova v plamenech. Majitel si stihl z garáže vyvézt traktůrek a vynosit další stroje. Hasiči pak vynosili 4 kusy PB láhví a několik kanystrů. Jednu z láhví museli hasiči dlouho ochlazovat, ostatní nádoby byly prázdné.

Hasiči nasadili veškeré síly a prostředky nejen na likvidaci požáru, ale i ochranu okolí. Postupně rozebírali konstrukce a dohašovali jednotlivá ohniska. Při požáru došlo k přehoření vodovodního potrubí. Přívod vody nešel uzavřít, hlavní uzávěr zasypala suť. Na místo se dostavil správce vodovodní sítě, který musel odpojit od vody část obce.

Příčina vzniku požáru je v šetření. Požár napáchal škody předběžně za 1 milion korun.

Na místo nočního požáru se hasiči z Přeštic vrátili dohasit skrytá ohniska ještě v dopoledních hodinách. Hasiči se řídili pokyny vyšetřovacích skupin PČR. Po dobu vyšetřování monitorovali požářiště termokamerou a pomáhali s rozebíráním zřícených konstrukcí pro zajištění stop vzniku požáru. Nebylo prozatím možné vyloučit žádnou z možných příčin.

Zasahující jednotky:

HZS Přeštice
JSDH Dobřany
JSDH Vstiš

Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet