Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořící les v Náměšti na Hané

V pondělí 23. července byl v 16:23 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár lesa u obce Náměšť na Hané. Na místo postupně vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a z Litovle a dobrovolní hasiči z Náměště na Hané, Slavětína, Senice na Hané a Těšetic.

OLOMOUC

Po příjezdu bylo upřesněno místo události (místní název: u Liščí chaty v oblasti Liščí díry) a zjištěno, že hoří lesní porost v nepřístupném terénu. Požárem byly zasaženy stromy a lesní hrabanka na ploše o rozloze asi 200 × 200 metrů. Čtyřicet hasičů s osmi cisternami požár likvidovalo vodou, kterou na místo dopravovali dálkově. V 18:22 hodin byl požár lokalizován, o půl desáté večer se jednotky rozjely na základny, na místě zůstala pouze SDH Náměšť na Hané a pracovník lesů, kteří střežili požářiště do dnešního rána. Výši škody a příčinu vzniku požáru šetří policie.

Zajímavostí k požáru je to, že na stejném místě hořelo už v sobotu (V sobotu 21. července byl v 18:33 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár lesa v Náměšti na Hané. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Náměště na Hané, Senice na Hané a Těšetic. Po příjezdu bylo zjištěno, že hoří lesní porost v oboře na ploše asi 40 × 80 metrů. Požárem byly zasaženy vzrostlé stromy. Příjezd hasičům k události komplikoval složitý terén a obtížně nacházeli místo události. Po uhašení ohně na místě asi hodinu zůstali ještě dobrovolní hasiči z Náměště a ze Senice, aby střežili požářiště. Výši škody a příčinu vzniku požáru šetří policie.)

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

-wap-
Sdílet