Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda čtyř osobních automobilů u Mladé Boleslavi se obešla bez zranění

Dne 27. 2. 2013 v 11:42 hod. vysílá KOPIS Kladno jednotku stanice Bělá pod Bezdězem a Mladá Boleslav k dopravní nehodě na silnici č. 38 směr Mladá Boleslav – Bělá pod Bezdězem na 27. km.

Jednotky ve stanoveném čase vyjely s CAS 15 MB ATEGO a CAS 24 T 815 4×4, technikou určenou k na technické zásahy a vyprošťování.

Po příjezdu na místo události bylo velitelem zásahu zjištěno, že u projíždějícího nákladního automobilu došlo k uvolnění kola s pneumatikou, které se řítilo po vozovce na vozidla v protisměru. Nejdříve kolo narazilo a zdemolovalo přední část vozu Škoda Felicia, které skončilo mimo vozovku. Dále kolo narazilo do přední části za ním jedoucího vozidla tovární značky Nissan a následně opustilo jízdní profily vozovky. Další dvě vozidla se střetla při brždění, z důvodu vzniklé situace.

Tato vážná dopravní nehoda si naštěstí nevyžádala žádné ztráty na životech a nedošlo ani ke zranění žádného z účastníků nehody. Jednotky HZS ihned po příjezdu na místo události provedly odpojení akumulátorů, protipožární opatření a začaly řídit provoz vozidel. Po zadokumentování dopravní nehody byl proveden úklid vozovky a jednotky se vrátily na základny.

nprap. Michal Kuzmeniuk
vyšetřovatel požárů, ÚO Mladá Boleslav
Sdílet