Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár unimobuněk likvidovali hasiči ve středočeských Dřetovicích

V sobotu v 02:20 hodin bylo na tísňovou linku HZS Středočeského kraje přijato neznámým oznamovatelem hlášení o údajném požáru chaty ve Dřetovicích na Kladensku.

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno se dvěma cisternami a vyšetřovatelem požárů včetně místní dobrovolné jednotky s jednou cisternou. Profesionální hasiči z Kladna ve spolupráci s místní dobrovolnou jednotkou požár našli po několika minutách v chatové oblasti. Průzkumem bylo zjištěno, že se jedna o požár unimobuněk, které může údajně někdo obývat. Hasiči okamžitě zahájili hasební zásah v dýchací technice a to za pomocí třech útočných proudů s vodou.

Po sražení plamenného hoření hasiči dostali informaci, že se uvnitř nachází propan butanové lahve. Tato informace se potvrdila po několika minutách, kdy hasiči prováděli hašení uvnitř objektu. Během hasebních prací bylo nalezeno několik těchto lahví. Lahve s hořlavým plynem byly sálavým teplem velmi zahřáté. Hasiči tyto lahve vynesli mimo objekt, kde byly následně chlazeny vodním proudem.

Hasiči na místě zasahovali přibližně tři hodiny. Pomocí termovizní kamery byla odhalena další skrytá ohniska ve střešní konstrukci a tak se jednotlivá místa musela důkladně rozebrat a prolít vodou.

Vzhledem k tomu, že hořelo v budově již podruhé během několika dní je požár v šetření vyšetřovatelů příčin požárů HZS ve spolupráci s Policií ČR. Do ranních hodin na místě hlídkovala místní jednotka dobrovolných hasičů.

Info: nstržm. Lukáš Vejvar
Foto: kpt. Bc. Tomáš Nocar
Sdílet