Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ruprechticích hořela stodola

Požár stodoly likvidovali dnes v noci hasiči v Ruprechticích na Náchodsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen ve 23:46 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova, dále dobrovolní hasiči z Meziměstí, Broumova a Teplic nad Metují.

Požár zasáhl zděný objekt se sedlovou střechou o rozměrech 20 × 10 metrů. Část stodoly byla přestavěna na autodílnu, kde se nacházela dvě osobní vozidla. Ve zbývajících prostorách byla domácí zvířata, ruční domácí a zemědělské stroje a v půdním prostoru uskladněné seno. V době příjezdu hasičů byla již celá stodola v plamenech a v poslední fázi hoření. Hasičům se podařilo z plamenů vytáhnout jedno osobní vozidlo a autogenní soupravu. Podařilo se jim také zabránit rozšíření požáru na dva přilehlé obytné domy. Hasiči po celou dobu zasahovali v dýchacích přístrojích a voda na hašení byla do cisteren doplňována z požární nádrže. Požár se hasičům podařilo lokalizovat krátce po půl jedné v noci. Až do ranních hodin na místě zůstala jednotka dobrovolných hasičů z Meziměstí, která dohašovala ohniska a hlídala požářiště. Požár se podařilo zcela zlikvidovat v 06:41 hodin.

Požárem byla zničena celá konstrukce střechy a krovu, část střechy se propadla. Před plameny se bohužel nepodařilo zachránit dvě prasata a čtrnáct krůt. Dále bylo zničeno zhruba 160 metráků sena, traktor, osobní vozidlo uvnitř autodílny. Několik automobilů, zaparkovaných na dvoře, bylo žárem a padajícími taškami ze střechy poničeno. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 950 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – požární stanice Broumov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wej-
Sdílet